Resultatet er, at Novo Nordisk i dag er kommet langt med en forholdsvis lille indsats, som tilmed er nem at vedligeholde. Brugerne sparer tid, og der er generelt en højere kvalitet af rapporterne.
”Det er svært at kvantificere, men det betyder meget. Vi sparer helt klart tid, fordi vi har de fleste af de funktioner, vi skal bruge ét sted f.eks. standard tekstformatering, som styres i hele dokumentet. Men det er også afgørende, at kvaliteten af vores dokumenter er i orden. Nu kan vi opspore fejl tidligt i processen. Bl.a. er der en tjekfunktion, som vi kalder ’Find and Fix Issues’, der kan spotte typiske fejl og inkonsistens. Det sikrer, at processen med udarbejdelse af dokumenterne ikke forsinkes i senere og mere afgørende faser,” fortæller Kenneth Ostrowski.
Et eksempel er forkortelseslister. I forbindelse med dokumentationen er der krav om, at alle forkortelser listes. Vores værktøj laver en søgning gennem hele dokumentet og oplister de forkortelser, som er anvendt. Hertil er der en lang række af funktionalitet, som effektiviserer processerne.
Som resultat af det forbedrede værktøj er spørgsmål til supporten faldet markant. I dag kan brugerne selv håndtere 99% af de problemer, de oplever via online support.
”Succesen er en kombination af, at vi har fået udviklet værktøjerne i Word sammen med Pointwork, og at vi internt har udbygget vores 1-1 support til at have en bedre online-support med Q&A og videoguides. Det har sparet os for rigtig meget tid, at vi har investeret i at udbygge vores online-support. Det har fjernet den flaskehals, det typisk er, når få supporters skal supportere rigtig mange brugere.” fortæller Kenneth Ostrowski, Principal Clinical IT Specialist.
90 procent af udviklingen lå i den indledende fase. Projektet kom dog hurtigt fra start, da IT-ansvarlige hos Novo Nordisk havde udspecificeret deres behov. Det betød minimal spildtid på udviklingen og mindre tid brugt på fejlrettelser. Der var heller ingen forsinkelser i processen.
”Vi har oplevet en rigtig god sparring og pingpong frem og tilbage. Vi gav Pointworks team den eksisterende kode, som de så har oversat til den nye kodebase. Det handler jo ikke kun om at lave koden. Det handler også om at kunne se, hvad der kan lade sig gøre, og hvordan koden skal løse en given opgave. Det har Pointwork været rigtig gode til, og derfor er samarbejdet også fortsat på andre projekter,” fortæller Kenneth Ostrowski, Principal Clinical IT Specialist.
Den nye platform gik live i april 2020. Senere er Word udbygget med ekstra funktionalitet. I dag er samarbejdet udvidet til projekter i andre afdelinger. Pointwork er også it-konsulent for Novo Nordisk i en helt anden sag om ibrugtagningen og tilpasningen af Teams og SharePoint samarbejdsrum via MOCA365.