Digital Workplace

Forstå Viva Connections på 3 min.

Saml viden, nyheder, produktivitet og samarbejde ét sted – og vær aktuel for alle dine medarbejdere

Microsoft lancerede Viva Connections (en del af Microsoft Viva) for knap et år siden, og da der har været lidt forvirring ude i krogene om, hvad Viva Connections rent faktisk kan, vil vi prøve at give jer et overblik her – for det kan nemlig gøre medarbejdernes hverdag meget nemmere!

Viva Connections er en Employee Experience Platform (EXP) som favner og samler alle de værktøjer, apps og nyheder, som en medarbejder har behov for i løbet ad sin arbejdsdag.

Medarbejderne kan nu tilgå intranettet, fremhævede nyheder, de ressourcer de benytter i løbet ad dagen og ikke mindst deres Adaptive cards, som virkelig er noget der løfter oplevelsen af Viva for medarbejderne!

Alle skal føle sig som en del af kulturen: nå ud til de yderste kroge i organisationen

Viva Connections er i bund og grund en ramme omkring de værktøjer vi i forvejen bruger – som f.eks. Teams, Yammer, Stream, intranettet, vores SharePoint team sites, osv. Man har nu derfor kun én app – Teams med en Viva Connections integration – og her kan medarbejderen nu tilgå intranettet, nyheder fra de Yammer grupper man følger, videoer fra Stream samt sine Adaptive cards. I kan altså nu nå ud til alle de medarbejdere som ikke sidder foran computeren hele dagen – jeres (kundevendte) medarbejdere har nu adgang til alle de vigtige ting i én app – så væk med bekymringen om, at Microsoft 365 værktøjer ikke bliver adopteret i alle kroge af organisationen, fordi der er for mange apps og værktøjer at holde styr på – nu tilgår man det hele i én app, på en meget intuitiv og brugervenlig måde.

I bunden har medarbejderen sine Teams funktioner, og i toppen har man sin Viva Connections menu – med Dashboard, Feed og Resources

Sæt strøm til de daglige gøremål og processer med Adaptive cards

Dét vi klapper lige så meget i hænderne over, er disse Adaptive Cards som for alvor kan gøre arbejdsdagen sjov.

Adaptive cards er små kort som vises i sit Dashboard, som man bygger vha. kontroller – knapper, links, tekst, billeder M365 integrationer, Power apps, og meget mere. Se disse tre eksempler:

  • I det første eksempel har man bygget et kort, som viser medarbejderens lønseddel – denne vil medarbejderen så kunne se i sit Dashboard, og behøver nu ikke at logge ind i et lønsystem eller på E-Boks for at se den.
  • I andet eksempel har vi et kort, som integrerer med dit teams kalender, og man kan hurtigt få overblik over, hvem der er ude af kontoret i dag.
  • I det tredje eksempel har man lavet en integration med et CRM-system, som viser lagerstatus for det distributionscenter man arbejder i – og det kunne i dette tilfælde også være en butiksmedarbejders oversigt over lagerstatus.
  • Nedenfor ser I et eksempel, hvor man viser et skema for et event men også beder medarbejderen udfylde en formular direkte i kortet – uden at skulle klikke væk fra Viva Connections.

I har det allerede…

Har I ikke allerede et SharePoint-baseret intranet, så er dette første step (opret kommunikations-site i SharePoint). Når man har dette, skal man sørge for, det er registreret som Home Site i SharePoint Admin Center og man skal aktivere Viva Connections appen i Teams Admin Center – og så er man ellers klar til at bygge et Dashboard med Adaptive cards og sætte Viva Connections op. Man kan finde nogle rigtig gode eksempler og ikke mindst skabeloner på Adaptive cards her og her.

Viva Connections er en del af jeres E3 eller E5 licens, så man er formentlig allerede klar til at dykke ned i mulighederne med Viva Connections.

Stil endelig spørgsmål til Viva Connections i kommentarsporet!

God weekend til jer alle, fra alle os i Pointwork

Author

Nathalie Maria Wendt Olsson,