Digital Workplace

Publicering af content types ændres i SharePoint

Microsoft ændrer måden content types publiceres på – og hvad så?

Content types er måske ikke dét du fokuserer det meste af din tid på, men hvis du interesserer dig for SharePoint og metadata, så er dette en rigtig god nyhed!

Og for dig, som bare er nysgerrig, tænker du måske: “Hvad er content types?”. Kort fortalt, så er en content type en samling af metadata i kolonner i SharePoint, som du kan opbevare i et Content Type Gallery, og dermed genbruge dem så tosset du har lyst til. Content types hjælper dig altså med at fastholde den røde tråd i måden du viser dine data på, på SharePoint.

Men tilbage til nyheden

Nu forbedres performance vha. den nye publiceringsmodel af Content Types

Indtil nu, var det sådan, at når man publicerede en ny Content Type fra galleriet eller hub sitet, blev der genereret en kopi af hver enkelt content type til alle de SharePoint sidder man havde. Dette skete for at sikre ensartethed i måden at vise data på, på alle sine sider. Dette er jo egentlig også godt nok, men i takt med at mængden af SharePoint sider og content types stiger og stiger i jeres organisation, kan man ikke komme udenom, at det påvirker performance og giver forsinkelser mens ændringer synkroniserer på tværs af jeres SharePoint sider.

Dette er nu ændret sådan, at Microsoft har ændret publiceringsmodellen fra en “push everywhere”-model til en “pull as needed”-approach – så nu kan brugeren vælge og skubbe content types direkte fra hub’en og tilføje dem til lister og biblioteker. Opdateringer i content type hub’en sker altså kun dér hvor den specifikke content type bliver brugt – og dét er altså guld værd for jeres performance!

Du kan læse mere her om Microsofts opdatering. (på engelsk)

Man kan måske høre, at vi er lidt nørdede her i huset, men det ser vi selvfølgelig kun som en god ting. Vi vil fremover bestræbe os på at dele ny viden med jer så vi alle kan lære noget nyt! Og er du nysgerrig og står tilbage med et spørgsmål, så spørg endelig i kommentarfeltet! 

Author

Nathalie Maria Wendt Olsson,